Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fémkeresőzés képes leírás - Fémdetektor, fémkereső.tlap.hu
részletek »

Fémkeresőzés - Fémdetektor, fémkereső.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: femdetektor.tlap.hu » Fémkeresőzés
Keresés
Találatok száma - 10 db
 Fémkeresőkkel lopják szét az angol történelmet

Fémkeresőkkel lopják szét az angol történelmet

A kincsvadászok többsége nem az iraki múzeumok kirablásával, vagy a perui dzsungelek titokzatos piramisainak felkutatásával tölti idejét: legtöbbjük egyszerű fémkeresők segítségével keresi az elveszett értékeket. Angliában a fémkeresőzés támogatásának ideje lejárt, mert mára mindez bűnszervezetek kialakulásához, és a múlt ellopásához vezetett - derül ki az English Heritage örökségvédelmi szervezet legújabb felméréséből.

A felelősségteljes fémkeresőzés etikai kódexe

A felelősségteljes fémkeresőzés etikai kódexe

Az alábbi útmutató egy hivatásos régész, egy jogász és egy olyan fémkeresős közös munkája, aki a hobbiját eddig is a leírt elvek szerint űzte. Az anyagot, mint magánszemélyek tesszük közzé, segítő szándékkal, de az nem tekinthető semmilyen hivatalos szerv vagy tudományos intézmény állásfoglalásának

Detektoros kincskeresővel a Balatonnál

Detektoros kincskeresővel a Balatonnál

Gábor egész nap nyugodtan üldögélt a Balatonparton nyugszékében. Amikor este az utolsó fürdőző is kijött a tóból, komótosan felállt, kezébe fémdetektort fogott, fülére fejhallgatót illesztett és besétált a vízbe. Centiméterről centiméterre haladt, miközben a fémkeresővel a víz felett kaszált.

Egy római villa kutatása

Egy római villa kutatása

Köztudott, hogy a Dunántúlon nagyszámú római villával számolhatunk. Ezek közül viszont viszonylag kevésről rendelkezünk részletes információval, és a légi felvételekről ismert lelőhelyek feldolgozása is várat még magára. Ugyanakkor egyre több úgynevezett roncsolásmentes adat gyűlik (pl.: légifotó), melyek lehetőséget adnak a szűkös régészeti lehetőségek kiaknázására.

Fémkeresős Adatbázis

Fémkeresős Adatbázis

Fémkeresős Adatbázis, régi ólomplombák és egyéb tárgyak katalógusa - Fémkeresős körökben régóta igény van egy magyar nyelvű, ólomplombákat rendszerező oldalra. Ez az oldal folyamatosan bővülve ezt a célt hivatott kiszolgálni. Gyakori találatok még a gombok is melyek korának meghatározása nem mindig egyértelmű.

Fémkeresősök és műkedvelő régészek

Fémkeresősök és műkedvelő régészek

Az újságokban pedig csak minden fémkeresős embert rablónak, tolvajnak kiáltanak ki. Miért nincs a magyar embereknek joga hozzá, hogy a saját országának múltját önmaga is megismerhesse kézzelfoghatóan? Itt nem a hatalmas kincsekről van szó, hanem apró kis tárgyakról, amikre bárki rábukkanhat, akár ha csak sétál olyan helyen.

Fémkeresőzés, mint jövedelem

Fémkeresőzés, mint jövedelem

Vannak, akiknek ez a hobbijuk, mármint a fémkeresőzés. Járják a szántóföldeket, kukoricást, hogy hátha előbukkannak a föld rejtett kincsei. És sok esetben találnak is ilyen tárgyakat. No, de a fémkeresőzésnek is megvannak a maga szabályai, jogszabályban is lefektetve. Tehát igazából a hobbikeresőzők, tehát nem a régészek, csak a régészet tárgykörénél fiatalabb emlékek után kutathatnak.

Kincskereső hobbirégész detektorral

Kincskereső hobbirégész detektorral

Kincskereső hobbirégészt fogtak el a rendőrök a hét végén Barabásnál, a magyar-ukrán határ közelében, a férfi kulturális javaknak számító leleteket tulajdonított el. Utánanéztünk, milyen szabályok vonatkoznak a fémkeresőkre.Nehéz megbecsülni, mennyien foglalkozhatnak Magyarországon detektorozással. Saját tapasztalataim alapján azt gondolom, tízezren lehetnek, húsz százalékuk az úgynevezett megélhetési fémkeresőző - becsülte meg a hazai detektorozók létszámát kérdésünkre Szebenyi István - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/hirvilag/kinc skereso_hobbiregesz_detektorral.html#sth a sh.UscK9xwD.dpuf

Mi hajtja a kincskeresőt?

Mi hajtja a kincskeresőt?

Szétdúlt lelőhelyek, áruba bocsátott régészeti leletek, a tulajdonjogért folytatott perek - az utóbbi években egyre többször kerülnek szóba a kincsvadászok, nem kifejezetten hízelgő szövegkörnyezetben. Mégis, kicsodák ők: történelem iránt érdeklődő, jó szándékú hobbisták vagy a régészeti lelőhelyek fosztogatói?

Hirdetés
Milliókat keresnek a kincsvadászok Magyarországon

Milliókat keresnek a kincsvadászok Magyarországon

Kincskeresők márpedig vannak! Míg az átlagember azt gondolja, csak a filmekben és a National Geographics műsoraiban fordulhat elő mesés kincsekkel kecsegtető expedíció, addig a valóságban komoly kincskereső csapatok járják Magyarország vidékeit.

Tuti menü